Η Altria αποσύρει ορισμένα προϊόντα

Ο γίγαντας του καπνού Altria απέσυρε κάποια προϊόντα από την αγορά

Η γνωστή Αμερικάνικη καπνοβιομηχανία, η οποία έχει στην κατοχή της μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα, όπως η Marlboro και η Chesterfield, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα απομακρύνει ορισμένα προϊόντα της από την αγορά λόγω ανησυχιών που ενδέχεται να προκαλούν σε ανήλικους καπνιστές και ατμιστές (μην ξεχνάμε πως εμπορεύεται και ηλεκτρονικά τσιγάρα).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Altria, ο Howard Willard, δήλωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει την αύξηση του ορίου ηλικίας σε 21 έτη για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Οι συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου που λειτουργούν με μπαταρία, θερμαίνουν το υγρό αναπλήρωσης που περιέχει νικοτίνη και παρέχει ανακούφιση από την εξάρτηση του συμβατικού καπνού. Πρέπει να επισημάνουμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες που το λατρεύουν αφάνταστα και με ιδιαίτερη θέρμη.

Εντούτοις, η Altria θα σταματήσει να πωλεί δύο τύπους ηλεκτρονικών τσιγάρων που χρησιμοποιούν αρωματικές ουσίες στα υγρά αναπλήρωσης, ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή της προς την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.


Η Altria τόνισε: «Θα αποσύρουμε από την αγορά τα μοντέλα MarkTen Elite και Apex που ανήκουν στη μάρκα MarkTen, έως ότου λάβουμε εντολή από την FDA πως η κάψουλες με τα υγρά αναπλήρωσης στα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ασφαλές για τον κόσμο».

Η Altria θα διατηρήσει την πώληση των άλλων (μοντέλων) ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία μοιάζουν με συμβατικά τσιγάρα και τα οποία έρχονται σε παραδοσιακές γεύσεις όπως καπνική γεύση και μενθόλη.
Επιπλέον η Altria επισήμανε ότι δεν θα πωλεί πλέον γεύσεις με φρούτα και καραμέλα τα οποία οι επικριτές των ηλεκτρονικών τσιγάρων λένε ότι απευθύνονται στους νέους και μπορεί να τους βοηθήσουν να γαντζωθούν για πάντα στη νικοτίνη.

Η Altria πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η χρήση ατμιστικών προϊόντων από τους ανήλικους μπορεί να μειωθεί δραστικά εφόσον καταργηθούν από την αγορά κάποιες γεύσεις που θεωρούνται ελκυστικές προς τη νεολαία, κάτι που πράξαμε εμείς στην παρούσα φάση ως παράδειγμα και για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας.
Εν ολίγοις, η ανακοίνωση θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις και σε άλλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων για να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, ιδίως την JUUL, ηγέτιδα στην αγορά των νέων.
Ο FDA κάλεσε τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων να βρουν τρόπους για να αποτρέψουν τους νέους από τη χρήση των προϊόντων τους και να εφαρμόσουν αυστηρότερα προληπτικά μέτρα που θα είναι αποτελεσματικά.

«Βλέπουμε σαφή σημάδια ότι η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους νέους έχει φτάσει σε επιδημιολογική αναλογία και πρέπει να προσαρμόσουμε ορισμένες πτυχές της συνολικής στρατηγικής μας για την εξάλειψη αυτού του σαφούς και ύπουλου κινδύνου», δήλωσε ο Επίτροπος του FDA, Scott Gottlieb, τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Washington Post, τα προκαταρκτικά στοιχεία που προέκυψαν από την Εθνική Έρευνα για τα καπνικά και ατμιστικά είδη που χρησιμοποιεί η νεολαία δείχνουν αύξηση κατά 75% στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου για το 2018 σε σύγκριση με το 2017.
 

 

Πηγή.Texnologia.net
.


© 2013 :: Imist.gr
Created by NeonWeb.gr